Przepisy na bary z sokami, które pomogą wyróżnić się Twojemu lokalowi tego lata

Bonnie Mulligan

Otwarcie baru z sokami może być ekscytującym, ale i onieśmielającym przedsięwzięciem. Chcesz trafić w gusta klientów dbających o zdrowie, ale jednocześnie nie chcesz, aby menu nie uwzględniało mniej odważnych klientów. Nie należy obawiać się oferowania niszowych napojów, które można przyrządzić za pomocą sokowirówki z trawy pszenicznej lub trzciny cukrowej, ale równie pomocne może być wprowadzenie do menu czegoś znajomego. A teraz, gdy lato już prawie nadeszło, klienci będą chcieli czegoś orzeźwiającego, co doskonale oddaje klimat tej pory roku. Uważamy, że poniższe kombinacje smakowe mają masowy urok i skuszą każdego, kto przekroczy próg baru.

Przepyszne i wyjątkowe przepisy na soki do wypróbowania w Juice Barach:

  • Krwawa pomarańcza - ananas - pasternak
    Stary, niezawodny OJ jest prawdopodobnie jednym z ulubionych smaków soków w Ameryce i zawiera wiele wspaniałych składników odżywczych. W rzeczywistości jedna porcja soku pomarańczowego zawiera ponad 200% witaminy C, której potrzebuje organizm w ciągu dnia. Możesz jednak urozmaicić ten tradycyjny przysmak, przygotowując napój na bazie krwistych pomarańczy, które są nieco bardziej cierpkie i jaskrawe niż na przykład pomarańcze morskie. Używając profesjonalnej sokowirówki do wyciśnięcia składników, połącz 1/4 szklanki soku z pasternaku, 1/2 szklanki soku z krwistych pomarańczy oraz 1 1/2 szklanki świeżego soku z ananasa. Ta zaskakująco kremowa mieszanka to doskonały sposób na rozpoczęcie każdego poranka.
  • Tropikalne mango z imbirem
    Ten tropikalny napój inspirowany Tajlandią sprawi, że od razu poczujesz się jak na egzotycznych wakacjach, co czyni go idealnym napojem na poprawę humoru w południe lub w każdej chwili. Potrzebny będzie imbir i galangal (należący do rodziny imbirowatych, często używany w kuchni), a także kilka innych tropikalnych składników. Najpierw należy wycisnąć 1 łyżeczkę świeżego soku z imbiru i 1 łyżeczkę świeżego soku z galangalu. Następnie w dostępnych na rynku sokowirówkach można wycisnąć 1 łyżkę soku z limonki, 1/2 szklanki świeżego soku z mango i 1 1/2 szklanki świeżego soku z ananasa. Połączyć te soki i dodać 2 łyżki stołowe pełnotłustego mleka kokosowego.
  • Zielony sok ananasowo-mango
    Spośród wszystkich przepisów na soki, które dziś przedstawiliśmy, jest to naprawdę jedyny zielony sok. Ale bez obaw: jeśli masz klientów, których odstrasza pomysł zielonego soku o smaku trawy, możesz ich zapewnić, że jest to świetny sposób na dostarczenie im warzyw, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Aby przygotować ten słodki i tropikalny napój, połącz 1/2 szklanki świeżego soku ananasowego, 1/2 szklanki świeżego soku szpinakowego, 1/2 szklanki świeżego soku z mango i 2 łyżki stołowe świeżego soku z limonki. Podawaj i obserwuj, jak wyraz twarzy Twoich klientów zmienia się z przerażenia na zaskakującą satysfakcję w ciągu jednego łyku.
  • Arbuz, ogórek i mięta
    Nie ma nic lepszego niż plasterek dojrzałego arbuza w upalny dzień - ale dzięki jednemu z naszych ulubionych przepisów na sok z baru, możesz stworzyć to uczucie w szklance. Jedna uwaga: pamiętaj, aby używać zimnych składników i podawać ten napój schłodzony, z lodem. Połącz 2 szklanki świeżego soku arbuzowego, 3/4 szklanki soku ogórkowego, 1 1/2 łyżeczki świeżego soku miętowego i 2 łyżki świeżego soku z limonki. W razie potrzeby można dodać łyżkę cukru, a następnie dobrze wymieszać. Ta świeża, ziołowa i lekko pikantna mikstura sprawi, że klienci będą wracać po więcej przez cały sezon.

Sądzimy, że te kreatywne i zabawne przepisy na sok z baru będą dobrze służyć Tobie (i Twoim klientom) tego lata. Zanim jednak zaczniesz, potrzebujesz odpowiedniego sprzętu. Aby dowiedzieć się więcej o naszych produktach i o tym, jak możemy pomóc w osiągnięciu sukcesu w Twoim rozwijającym się biznesie, skontaktuj się z nami już dziś.

(Przepisy dzięki uprzejmości Serious Eats)