Moringa Oleifera: Superfood, który zabija 5 rodzajów raka i zatrzymuje cukrzycę!

 Jeśli śledzisz trendy zdrowotne, są szanse, że słyszałeś o Moringa oleifera.

Moringa oleifera to drzewo, które pochodzi z północnych Indii i można je znaleźć rozprzestrzenione w całej Azji i Afryce. Nazywane "cudownym drzewem", nie jest zbyt dobrze znane w krajach zachodnich ze swoich właściwości leczniczych, jednak z pewnością zasługuje na swoją reputację.

Na przestrzeni dziejów Moringa była wykorzystywana jako lek przez różne kultury i cywilizacje, które istniały na tym samym obszarze, na którym rosła ta roślina, w tym starożytnych Egipcjan, Greków i Rzymian.

Była używana z wielu powodów ze względu na jej różnorodne właściwości lecznicze, w tym przeciwgrzybicze i przeciwcukrzycowe. Wiele artykułów można napisać na temat różnych korzystnych właściwości Moringa, ale ten artykuł będzie koncentrować się na tym, co są uważane za najbardziej korzystne.

Moringa Oleifera jest Superfood

Moringa jest odżywczy powerhouse i zawiera całą gamę witamin i minerałów, które czynią go wybitnym superfood, i korzystne dla wielu niedoborów.

Moringa ma więcej chlorofilu niż trawa pszeniczna

Moringa posiada:

  • 92 składniki odżywcze 46 znanych antyoksydantów 18 aminokwasów 272% zalecanego dziennego spożycia witaminy A 36 razy więcej magnezu niż jajka 50 razy więcej witaminy B3 niż orzeszki ziemne 25 razy więcej żelaza niż szpinak 4 razy więcej wapnia niż mleko

Zajmuje wysokie miejsce wśród superfoods takich jak trawa pszeniczna, jarmuż, spirulina i chlorella. W rzeczywistości Moringa zawiera więcej chlorofilu niż trawa pszeniczna i więcej znanych składników odżywczych na gram niż jakakolwiek inna żywność.

Nic dziwnego, że starożytne systemy lecznicze, takie jak Ayurveda, twierdzą, że Moringa może leczyć ponad 300 chorób, w tym cukrzycę i raka.

Korzyści zdrowotne płynące z Moringi

Setki badań klinicznych wykazały, że Moringa jest naturalnym lekiem i źródłem silnych fitochemikaliów do potencjalnego wykorzystania w leczeniu chorób. Moringa może oferować korzyści zdrowotne dla:

  • Anemia Zapalenie stawów Astma Rak Cukrzyca Wrzody Zapalenie Infekcje bakteryjne, grzybicze i wirusowe

Co ważniejsze, Moringa oleifera jest znana ze swojej zdolności do zabijania raka ...

Moringa Oleifera zabija komórki nowotworowe

Większość ludzi nie wie, że Moringa jest skutecznym i bezpiecznym środkiem antyrakowym. Zawiera ona wiele związków zwalczających raka, w tym izokwercetynę, kaempferol i ramnetynę. Istnieją również ostatnie dowody, które sugerują, że Moringa jest skuteczna w zwalczaniu nowotworów wątroby, płuc, piersi, jelita grubego i prostaty.

Chociaż Moringa jest jeszcze daleka od bycia sprawdzonym lekiem na raka, ważne jest, aby zwrócić uwagę na jej działania antyrakowe, dzięki czemu może być dalej badana. Twórcy medycyny w Arabii Saudyjskiej już pracują nad lekami na raka na bazie Moringi.

Moringa jest uprawiana na dużą skalę w całej Azji, Afryce, na Karaibach i w Ameryce Środkowej, ale szczególnie uprawiana jest w swoim ojczystym kraju - Indiach. Korzyści walki z rakiem lub Moringa powinny być oczywiste tylko z patrząc na wskaźniki zachorowań na raka w tych krajach. Na przykład, zarówno Stany Zjednoczone jak i Kanada mają wskaźnik zachorowań na raka, który jest trzy razy wyższy niż Indie!

Moringa oleifera ma jeszcze wiele innych ogromnych korzyści zdrowotnych.

Moringa obniża poziom cukru we krwi

Ludzie z cukrzycą mogą cierpieć z powodu nadmiernych stanów zapalnych. Jeśli jesteś diabetykiem lub prediabetykiem, zdobądź tę roślinę lub jej ekstrakt. Roślina ta ma mega ilości polifenoli, zwłaszcza kwercetyny i rutyny, które znacznie obniżą poziom glukozy we krwi. Ma pozytywny wpływ na wydzielanie i działanie insuliny.

Nasiona Moringa są głównym źródłem kwasu oleinowego. Jest to jednonienasycony kwas tłuszczowy, który nie syntetyzuje się z innymi tłuszczami; jest to główny powód, że kwas oleinowy jest bardzo pomocny w leczeniu cukrzycy. Odwraca glukozy i cholesterolu nieprawidłowości spowodowane przez cukrzycę. Pomostuje zapotrzebowanie organizmu na insulinę spowodowane przez niewłaściwe funkcje trzustki. Ponadto, obniża poziom cholesterolu całkowitego i podnosi poziom lipoprotein o wysokiej gęstości, dzięki czemu metabolizm organizmu jest zrównoważony.

//

Spożywanie Moringa Oleifera

Każda część drzewa Moringa, od korzeni po liście, może być wykorzystywana do celów leczniczych. Roślina ta jest łatwa do uprawy w suchych i trudnych warunkach bez pestycydów, co sprawia, że Moringa jest niezwykle zrównoważona.

Liście Moringa mogą być spożywane na surowo, gotowane lub w postaci soku. Ponieważ drzewa Moringa nie są łatwo dostępne wszędzie, następnym najlepszym sposobem jest zakup jej w formie sproszkowanej, aby dodać ją do soków, herbaty lub posypać nią sałatkę i zupę. Jest to dobra opcja, jeśli nie spożywasz wystarczającej ilości zieleniny.

Dla osób, które nie jedzą dużo owoców i warzyw lub cierpią na choroby przewlekłe, liście Moringa w proszku zapewniają największy wpływ ze względu na pełną gamę składników odżywczych. Kobiety w ciąży lub karmiące mogą skorzystać z przyjmowania tego zioła, ponieważ udowodniono klinicznie, że zwiększa ono produkcję mleka matki, a także pomaga wzmocnić układ odpornościowy.

Moringa oleifera ma o wiele więcej ogromnych korzyści zdrowotnych.

Uwaga: Jak zawsze, ten artykuł nie jest poradą medyczną ani nie zastępuje konsultacji z lekarzem specjalistą.

Więcej informacji na: http://sklep-vitality.pl